همزمانی اجرای نسخه الکترونیکی با شیوع واریانت امیکرون در کشور موجب شد تا وزارت بهداشت و ارتباطات تلاش کنند استفاده از نسخه کاغذی تا اول اردیبهشت ۱۴۰۱ فراهم شود.
معاون سابق فنی و نظارت سازمان نظامپزشکی گفت: چندسال طول کشید تا نسخههای کاغذی از میان برود. باید بگویم با گذشت زمان این نسخههای کاغذی از میان مردم خواهند رفت چرا که هیچ پزشک و بیماری نمیخواهند که با کاغذ سر و کار داشته باشند.
مدیر کل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی میگوید: قانونگذار در اجباری کردن حذف کاغذ با متخصصان حوزه سلامت مشورت نکرده است به این معنا که برخی از خدمات نظام سلامت هنوز دارای کد نیستند، وقتی سیستمیدارای کد نیست، الکترونیکی کردن آن امکان پذیر نیست پس استفاده از کاغذ برای عموم و تجویز آن لازم است.
دبیر شورای اجرایی فناوری گفت: طرح نسخه الکترونیکی در کشور با پیگیری وزارت ارتباطات و مشارکت دستگاههای مسئول در اجرای این طرح به ویژه در استانها رشد چشمگیری گرفته است.
رییس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت مجلس با بیان بازدید سرزده از تعدادی داروخانه و رصد و نظارت میدانی از نحوه اجرای نسخ الکترونیک، گفت: نواقص جدی در اجرای نسخه نویسی الکترونیک وجود دارد و باید به دولت فرصت داد تا بخشهای ۵ گانه زیرساخت توسعه الکترونیک را یک به یک اجرا و تکمیل کند.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: چنانچه به هر دلیلی سامانه صدور نسخه دیجیتال دارو با مشکل روبرو شد پزشکان میتوانند از نسخه کاغذی استفاده کنند.
دبیر طرح نسخهنویسی الکترونیکی کشور با بیان اینکه پرداخت بیمه به اسناد کاغذی از اول دیماه ممنوعیت قانونی دارد و به منزله تصرف در اموال دولتی خواهد بود گفت: اول دی آخرین مهلت استفاده اختیاری از دفاتر بیمه کاغذی در کشور است.
برنامه نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیکی یکی از مهمترین اقدامات در حوزه سلامت الکترونیکی محسوب میشود که از دو سال پیش به طور جدی آغاز شده و در دولت سیزدهم به تکامل رسیده و اکنون در آستانه بهرهبرداری کامل قرار دارد.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه نسخه نویسی الکترونیک به تکامل تدریجی نیاز دارد، گفت: روشهایی که به صورت سنتی انجام میشد باید تغییر، فرآیندها اصلاح و سپس الکترونیک شود که اکنون این دو فرایند باید همزمان با هم انجام شود.
یک کارشناس حوزه مدیریت سلامت با انتقاد از بهانهتراشی وزارت بهداشت برای عدم اجرای پرونده الکترونیکی سلامت گفت: افزایش کیفیت خدمات و کاهش هزینههای درمان از جمله مزایای اجرای طرح نسخه الکترونیکی است و عملیاتی نشدن آن شائبه نبود اراده در وزارت بهداشت برای بهبود شرایط نظام سلامت را تقویت میکند.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی گفت: تأثیر اجرای طرح نسخه الکترونیک را از منظر دریافتکنندگان خدمات بررسی میکنیم و این طرح را با هدف تسهیل و ارتقای خدمات درمانی تکمیل میکنیم.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، گفت: از لحاظ آماری در ماه حدود ۴۸۰ میلیارد تومان تبادل مالی با بخشهای سرپایی صورت میگیرد که ۴۴۰ میلیارد تومان آن به صورت الکترونیکی مبادله میشود که در کل در بخش سرپایی درصد موفقیت ما بسیار بالاست.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: با توافق وزارت بهداشت گام مهمیبرای اتصال بیمارستانهای دانشگاهی به سامانه نسخه الکترونیکی تأمین اجتماعی برداشتیم و طی روزهای آینده دیتای الکترونیکی بیمارستانهای دانشگاهی جایگزین اسناد کاغذی میشود.
رییس سازمان نظام پزشکی استان همدان با بیان افزایش ۱۰ درصدی تعرفه ویزیت پزشکان گفت: تعرفه ویزیت در صورت استفاده از نسخهنویسی الکترونیکی ۳۰ درصد افزایش داشتهاست.
اختلاف تعرفه بخش دولتی و خصوصی، برای پزشکانی که طرف قرارداد با بیمه نیستند، باعث شده تا پزشکان انگیزهای برای بستن قرارداد برای اجرای نسخهنویسی الکترونیکی نداشته باشند.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور با بیان چالشهای حذف و عدم صدور دفترچه بیمه تامین اجتماعی، گفت: داریم کارسازی میکنیم که در نسخه الکترونیکی بیمهها سهم بیمار را با توجه به سهم و تعرفه بخش خصوصی پرداخت کنند.
معاون درمان سازمان تامیناجتماعی با بیان توافق سازمان تامیناجتماعی و وزارت بهداشت در یکی دو هفته اخیر، گفت: بر اساس این توافقنامه از اردیبهشت ۱۴۰۰ نسخه کاغذی از دانشگاهها نخواهیم پذیرفت.
رییس هیات مدیره مجمع انجمنهای علمی و تخصصی جامعه پزشکی خراسان رضوی با بیان این که سامانه نسخ الکترونیک تامین اجتماعی باید در مرحله پایلوت علمی و کارشناسی اجرا و ایراداتش مرتفع میشد؛ اظهار کرد: این سامانه نیاز به اصلاحات زیادی دارد.
رییس بیمارستان سینا درباره حذف دفترچه بیمه تامین اجتماعی و اقدامات انجام شده در این بیمارستان در جهت نسخه نویسی الکترونیکی، گفت: هنوز فرایند نوشتار مکتوب نسخ وجود دارد، زیرا زیرساختهای پیچیدهتری لازم است که شاید در مراکز تامین اجتماعی وجود داشته باشد ولی ما در عمل نسخ را در سرنسخه بیمارستانی مینویسیم.